Neuvonta

TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT

TIETOA NEUVONNASTA

Yksilöneuvonta, ryhmäneuvonta, neuvontapisteet

Peli- ja nettihaittoja kokeville, perheille ja läheisille

PELITUEN E-NEUVONTA

Peli- ja nettihaittoja kokeville, perheille ja läheisille

Aikataulut & osallistumislinkit

 

PELI- JA SOMENEUVOLAT

Vanhemmille, lapsiperheille

Peli- ja someneuvoloiden teemat, ajankohdat & osallistumislinkit

TIETOA PELITUEN NEUVONNASTA

Yksilöneuvonta

Pelituki ei tee suoraa asiakastyötä, mutta jos sinua huolestuttaa oma tai läheisesi rahapelaaminen, digitaalinen pelaaminen tai netinkäyttö, voit olla yhteydessä Pelituen työntekijään puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löydät täältä. Neuvonta on pääasiassa kertaluonteista ja sen tavoitteena on antaa tietoa alueen peli- ja nettihaittoihin tarjottavista palveluista, ja antaa eväitä haastavassa tilanteessa selviytymiseen.

Peli- ja someneuvola -ryhmäneuvonta

Pelituki järjestää peli- ja someneuvoloita mm. lapsiperheille sekä ongelmia kokeville ja heidän läheisilleen. Peli- tai someneuvola on vuorovaikutteinen, usein kertaluontoinen kohtaaminen, jossa osallistujat saavat tietoa ja mahdollisuuden kysyä peli- ja nettihaitoista Pelituen asiantuntijalta.

Löydät tulevat peli- ja someneuvolat koulutuskalenterista. Peli- ja someneuvolat vanhemmille ilmoitetaan myös täällä.

Neuvontapisteet

Pelituki järjestää ajoittain neuvontapisteitä, jotka tarjoavat matalan kynnyksen palveluohjausta, keskustelua ja neuvontaa peli- ja nettihaittoja kokeville ja heidän läheisilleen. 

Tällä hetkellä neuvontapiste avoinna joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 12-14 Joensuussa (Kauppakatu 29 Luotsi/Ohjaamo).

 

Pelituen E-neuvonta

Maanantaisin klo 11:30-12:30 & keskiviikkoisin klo 16-17:30

 

Aiheuttaako pelaaminen tai sosiaalinen media huolta? Haluaisitko keskustella omasta, perheesi tai läheisesi rahapelaamisesta, digipelaamisesta tai netin käytöstä ammattilaisen tai muiden samassa tilanteessa olevien kanssa?

Mistä saada tukea ja apua ihmiselle, joka kärsii peliongelmista? Läheisen palaute.

Pelituen E-neuvonta on kohtaamispaikka kaikille, joita pelaaminen tai netin käyttö mietityttää. E-neuvonnasta saat vinkkejä ja ohjausta pelaamisen ja netin käytön hallintaan sekä tietoa tarjolla olevista palveluista ja materiaaleista. E-neuvonnassa osallistujat pääsevät myös kertomaan ja kysymään juuri heitä pohdituttavista asioista tai huolista peli- ja nettihaittojen parissa työskentelevälle ammattilaiselle.

Pelituen E-neuvontaan voit tulla kysymään ja keskustelemaan, tai vain kuuntelemaan. Neuvontaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen. E-neuvonta toteutetaan Teams-alustalla ja neuvonnassa keskustellaan anonyymisti kirjoittamalla chattiin tai mikrofonin välityksellä. Voit halutessasi lähettää kysymyksiä ennakkoon tämän lomakkeen kautta ja tulla kuuntelemaan vastaukset linjoille.

Pelituen E-neuvontaa toteutetaan sekä suomen- että ruotsinkielisenä. Neuvonnan ajankohdat ovat: 

Suomeksi

Joka viikko 8.8. alkaen

Maanantaisin klo 11:30-12:30

Keskiviikkoisin klo 16-17:30

Ruotsiksi

Joka toinen viikko 8.8. alkaen

Maanantaisin klo 11:30-12:30

Keskiviikkoisin klo 16-17:30

Aukioloaikojen puitteissa voit tulla paikalle ja viipyä sen aikaa, kun sinulle parhaiten sopii. Huomioithan, että E-neuvonnassa paikalla voi olla samanaikaisesti useita osallistujia, joten kyseessä ei ole yksityinen asiakastapaaminen. Pelituen asiantuntijat ovat paikalla sinua varten.

Ohjeet Teamsilla osallistumiseen selaimella ja puhelimella löydät TÄÄLTÄ.

E-neuvonnan esitteen voit ladata ja tulostaa TÄSTÄ.

PELI- JA SOMENEUVOLAT VANHEMMILLE

SOMENEUVOLA VANHEMMILLE

Tunnetko somesovellukset?

To 22.9. klo 17-18, Teams

Lapsi haluaa ladata puhelimeensa somesovelluksen, kun kaikilla muillakin on tää. Mutta tuntuu vaikealta antaa lupa tai kieltää, jos ei tunne sovelluksia itsekään kovin hyvin. Kuulostaako tutulta?

Someneuvolassa tutustutaan lasten ja nuorten eniten käyttämiin somesovelluksiin ja siihen, mitä sovellusten ominaisuuksista ja käytöstä olisi vanhempana tärkeää tietää, kun pohditaan sovellusten lataamista lapsen käyttöön.   

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.