Neuvonta

TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT

TIETOA NEUVONNASTA

Yksilöneuvonta, ryhmäneuvonta, neuvontapisteet

Peli- ja nettihaittoja kokeville, perheille ja läheisille

PELITUEN E-NEUVONTA

Peli- ja nettihaittoja kokeville, perheille ja läheisille

Aikataulut & osallistumislinkit

 

PELI- JA SOMENEUVOLAT

Vanhemmille, lapsiperheille

Peli- ja someneuvoloiden teemat, ajankohdat & osallistumislinkit

TIETOA PELITUEN NEUVONNASTA

Yksilöneuvonta

Pelituki ei tee suoraa asiakastyötä, mutta jos sinua huolestuttaa oma tai läheisesi rahapelaaminen, digitaalinen pelaaminen tai netinkäyttö, voit olla yhteydessä Pelituen työntekijään puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löydät täältä. Neuvonta on pääasiassa kertaluonteista ja sen tavoitteena on antaa tietoa alueen peli- ja nettihaittoihin tarjottavista palveluista, ja antaa eväitä haastavassa tilanteessa selviytymiseen.

Peli- ja someneuvola -ryhmäneuvonta

Pelituki järjestää peli- ja someneuvoloita mm. lapsiperheille sekä ongelmia kokeville ja heidän läheisilleen. Peli- tai someneuvola on vuorovaikutteinen, usein kertaluontoinen kohtaaminen, jossa osallistujat saavat tietoa ja mahdollisuuden kysyä peli- ja nettihaitoista Pelituen asiantuntijalta.

Löydät tulevat peli- ja someneuvolat koulutuskalenterista. Peli- ja someneuvolat vanhemmille ilmoitetaan myös täällä.

Neuvontapisteet

Pelituki järjestää ajoittain neuvontapisteitä, jotka tarjoavat matalan kynnyksen palveluohjausta, keskustelua ja neuvontaa peli- ja nettihaittoja kokeville ja heidän läheisilleen. 

Tällä hetkellä neuvontapiste avoinna joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 12-14 Joensuussa (Kauppakatu 29 Luotsi/Ohjaamo).

 

Pelituen E-neuvonta

Kesätauolla 1.6. alkaen! E-neuvonta palaa uudistuneena syksyllä 2023!

Aiheuttaako pelaaminen tai sosiaalinen media huolta tai unettomia öitä? Kuluuko peleihin tai someen mielestäsi liikaa rahaa tai aikaa? Etsitkö apua tai tietoa, mutta et oikein tiedä mistä lähtisit liikkeelle?

Olemme E-neuvonnassa sinua varten, jos haluat jutella omasta tai toisen rahapelaamisesta, digipelaamisesta tai netin/somen käytöstä.

Mistä saada tukea ja apua ihmiselle, joka kärsii peliongelmista? Läheisen palaute.

Pelituen E-neuvonta on kohtaamispaikka kaikille, joita pelaaminen tai netin käyttö mietityttää. E-neuvonnasta saat vinkkejä ja ohjausta pelaamisen ja netin käytön hallintaan sekä tietoa tarjolla olevista palveluista ja materiaaleista. E-neuvontaan tullessasi sinulla voi olla mielessäsi kysymys tai tilanne, josta haluat keskustella, tai voit tulla avoimin mielin ilman valmistautumista. E-neuvonnassa kanssasi juttelemassa on peli- ja nettihaittojen parissa työskentelevä ammattilainen.

Pelituen E-neuvontaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen. E-neuvonta toteutetaan Teams-alustalla ja neuvonnassa keskustellaan anonyymisti kirjoittamalla chattiin tai mikrofonin välityksellä. Voit halutessasi lähettää kysymyksiä ennakkoon tämän lomakkeen kautta (siirryt toiselle sivulle) ja tulla kuuntelemaan vastaukset linjoille.

Pelituen E-neuvontaa toteutetaan sekä suomen- että ruotsinkielisenä. Neuvonnan ajankohdat ovat: 

Suomeksi

Kesätauolla 1.6. alkaen!

Ruotsiksi

Kesätauolla 1.6. alkaen!

 

Aukioloaikojen puitteissa voit tulla paikalle ja viipyä sen aikaa, kun sinulle parhaiten sopii. Huomioithan, että E-neuvonnassa paikalla voi olla samanaikaisesti useita osallistujia, joten kyseessä ei ole yksityinen asiakastapaaminen. Pelituen asiantuntijat ovat paikalla sinua varten.

Ohjeet Teamsilla osallistumiseen selaimella ja puhelimella löydät TÄÄLTÄ.

E-neuvonnan esitteen voit ladata ja tulostaa TÄSTÄ.

PELI- JA SOMENEUVOLAT VANHEMMILLE

PELINEUVOLA VANHEMMILLE – Valmiina kesälomaan?

Ti 30.5.2023 klo 17-18, Teams 

Koululaisten kesäloma lähestyy ja voi aiheuttaa päänvaivaa perheessä. Toimivatko arjen digisäännöt myös lomalla? Vai voiko lapsi pelata tai olla puhelimella sydämensä kyllyydestä? Millaiset asiat aiheuttavat haasteita lomalle siirryttäessä? Entä miten erimielisyyksiä ja kahnauksia loma-ajan digilaitteiden käytöstä perheenjäsenten välillä voisi ennalta ehkäistä?

Tervetuloa Pelineuvolaan kuulemaan lisää teemasta, saamaan vinkkejä sujuvaan siirtymään kesälomalle, ja juttelemaan aiheesta muiden vanhempien kanssa!

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.