Neuvonta

TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT

TIETOA NEUVONNASTA

Yksilöneuvonta, ryhmäneuvonta, neuvontapisteet

Peli- ja nettihaittoja kokeville, perheille ja läheisille

PELITUEN E-NEUVONTA

Peli- ja nettihaittoja kokeville, perheille ja läheisille

Aikataulut & ajanvarauskalenteri

 

PELI- JA SOMENEUVOLAT

Vanhemmille, lapsiperheille

Peli- ja someneuvoloiden teemat, ajankohdat & osallistumislinkit

TIETOA PELITUEN NEUVONNASTA

Yksilöneuvonta

Pelituki ei tee suoraa asiakastyötä, mutta jos sinua huolestuttaa oma tai läheisesi rahapelaaminen, digitaalinen pelaaminen tai netinkäyttö, voit osallistua E-neuvontaan (lue lisää alempaa tältä sivulta) tai olla yhteydessä Pelituen työntekijään puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löydät täältä. Neuvonta on pääasiassa kertaluonteista ja sen tavoitteena on antaa tietoa alueen peli- ja nettihaittoihin tarjottavista palveluista, ja antaa eväitä haastavassa tilanteessa selviytymiseen.

Peli- ja someneuvola -ryhmäneuvonta

Pelituki järjestää peli- ja someneuvoloita mm. lapsiperheille sekä ongelmia kokeville ja heidän läheisilleen. Peli- tai someneuvola on vuorovaikutteinen, usein kertaluontoinen kohtaaminen, jossa osallistujat saavat tietoa ja mahdollisuuden kysyä peli- ja nettihaitoista Pelituen asiantuntijalta.

Löydät tulevat peli- ja someneuvolat koulutuskalenterista. Peli- ja someneuvolat vanhemmille ilmoitetaan myös täällä.

Neuvontapisteet

Pelituki järjestää ajoittain neuvontapisteitä, jotka tarjoavat matalan kynnyksen palveluohjausta, keskustelua ja neuvontaa peli- ja nettihaittoja kokeville ja heidän läheisilleen. 

Tällä hetkellä neuvontapiste avoinna joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 12-14 Joensuussa (Kauppakatu 29 Luotsi/Ohjaamo).

 

Pelituen E-neuvonta

E-neuvonta avoinna ajanvarauksella. Varaa aika ajanvarauskalenterista.

Aiheuttaako pelaaminen tai sosiaalinen media huolta tai unettomia öitä? Kuluuko peleihin tai someen mielestäsi liikaa rahaa tai aikaa? Etsitkö apua tai tietoa, mutta et oikein tiedä mistä lähtisit liikkeelle?

Olemme E-neuvonnassa sinua varten, jos haluat jutella omasta tai toisen rahapelaamisesta, digipelaamisesta tai netin/somen käytöstä.

Mistä saada tukea ja apua ihmiselle, joka kärsii peliongelmista? Läheisen palaute.

Pelituen E-neuvonta on suunnattu kaikille, joita oma tai toisen pelaaminen tai netin käyttö mietityttää. E-neuvonnasta saat vinkkejä ja ohjausta pelaamisen ja netin käytön hallintaan sekä tietoa tarjolla olevista palveluista ja materiaaleista. E-neuvontaan tullessasi sinulla voi olla mielessäsi kysymys tai tilanne, josta haluat keskustella, tai voit tulla avoimin mielin ilman valmistautumista. E-neuvonnassa kanssasi juttelemassa on Pelituen asiantuntija.

Pelituen E-neuvonta toimii ajanvarauksella.

Ajanvarauskalenteri löytyy alta, voit valita joko puhelinajan tai Teams-keskustelun (20min). Seuraavan kuukauden ajat avataan edeltävän kuukauden loppupuolella.

Pelituen E-neuvontaa toteutetaan sekä suomen- että ruotsinkielisenä. 

Ohjeet Teamsilla osallistumiseen selaimella ja puhelimella löydät TÄÄLTÄ. 

AJANVARAUS

  • Valitse ensin varattava palvelu (20 min Teams tai puhelinkeskustelu).
  • Valitse vapaa aika kalenterista. 
  • Täytä varauksessa pyydettävät tiedot. Nimen kohdalle voit halutessasi kirjoittaa nimimerkin.

Ruotsiksi

Varaa keskusteluaika E-rådgivning palveluun ajanvarauskalenterista.

PELI- JA SOMENEUVOLAT VANHEMMILLE

SOMENEUVOLA VANHEMMILLE – Some ja mielen hyvinvointi

Ke 7.2.2024 klo 17-18, Teams 

Lämpimästi tervetuloa Someneuvola vanhemmille -tilaisuuteen!

Kuinka tukea nuoren hyvinvointia sosiaalisen median pyörteissä? Sosiaalisen median käyttö voi tukea nuoren hyvinvointia, mutta toisinaan myös heikentää sitä. Mitä vanhemman tai huoltajan olisi hyvä tietää nuorista ja somesta, ja miten aikuinen voi olla nuorelle tukena sosiaalisen median pyörteissä.  

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

PELINEUVOLA VANHEMMILLE – Neurokirjo ja digipelaaminen

To 21.3. klo 17-18, Teams 

Lämpimästi tervetuloa Pelineuvola vanhemmille -tilaisuuteen

Miten neurokirjon piirteet on hyvä huomioida, jos lapsi tai nuori pelaa digipelejä? Ovatko neurokirjolla olevat lapset ja nuoret alttiimpia pelihaitoille? Miten pelihaittoja voi ehkäistä tai vähentää? Miten tukea lasten ja nuorten toiminnanohjausta, ajankäyttöä ja tasapainoista peliharrastusta?  

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

SOMENEUVOLA VANHEMMILLE – Vanhemman somen käyttö lapsen näkökulmasta

To 18.4. klo 17-18, Teams 

Lämpimästi tervetuloa Someneuvola vanhemmille -tilaisuuteen!

Huhtikuun tilaisuudessa pohditaan vanhemman omaa somen ja puhelimen käyttöä sekä sen merkitystä lapsen hyvinvoinnille ja digilaitteiden käytölle. Miltä vanhemman somen käyttö näyttää lapsen näkökulmasta ja millainen vaikutus sillä on perheen sisäiseen vuorovaikutukseen?  

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

PELINEUVOLA VANHEMMILLE – Digireppu ja ensipuhelin

To 23.5. klo 17-18, Teams 

Lämpimästi tervetuloa Someneuvola vanhemmille -tilaisuuteen!

Toukokuun tilaisuudessa tutustutaan Digireppu-materiaaliin, joka on suunnattu erityisesti koulutietään aloittelevien lasten perheille, ja jutellaan lapsen ensipuhelimesta sekä digilaitteiden käytöstä. Millaisista asioista vanhemman olisi hyvä keskustella lapsen kanssa digilaitteiden käyttöön liittyen, kuinka laitteiden käyttöä voi opetella yhdessä ja kuinka perheelle voi laatia yhteiset pelisäännöt?  

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.