Koulutuskalenteri

Koulutuskalenterista löydät avoimet koulutukset, peli- ja someneuvolat sekä tapahtumat niin ammattilaisille kuin muillekin kohderyhmille.

Kalenteri täydentyy vuoden mittaan. Koulutukset ovat maksuttomia ellei toisin mainita.

maaliskuu
Koulutus järjestetään 30.3.2023 verkkovälitteisesti.

RATKAISUKESKEINEN OTE DIGIPELAAMISEN HALLINTAAN

To 30.3.2023 klo 9-11
Koulutus toteutetaan Teamsilla.

Kohtaatko työssäsi pelaavia lapsia ja nuoria? Kaipaatko lisää tietoa tai työkaluja digipelaajan kanssa työskentelyyn?

Koulutuksen sisältö

  • Digipelaaminen ilmiönä – milloin pelaaminen on ongelmallista?
  • Ratkaisukeskeisiä keinoja digipelaajan kanssa työskentelyyn.
  • Runsaasti esimerkkejä todellisista asiakastilanteista.

Koulutus on suunnattu oppilas- ja opiskelijahuollon ammattilaisille, mutta koulutuksessa käsiteltäviä ratkaisukeskeisiä keinoja voidaan soveltaa myös muissa sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja ohjausalojen tehtävissä.

Koulutus on maksuton. Koulutusta ei tallenneta.

HUHTIkuu
Tapahtuma järjestetään 18.-20.4.2022 Jyväskylässä.

PRATA OM SPEL OM PENGAR – Aluetuki & Pelituki 

Måndag 17.4. kl. 9-12, Teams

Prata spel om pengar-utbildningen ger mångsidigt information om spel om pengar samt verktyg till att bemöta spelproblematik. Utbildningen ger dig färdigheter att ta upp spel om pengar, stöda klienten till en förändring genom korta motiverande samtal och evaluera fortsatt stöd tillsammans med klienten.

MÅLGRUPP
Utbildningen riktas till professionella inom social- och hälsobranschen samt alla som har intresse att fördjupa sitt kunnande om hur bemöta personer med spelproblem.

Sista anmälningsdagen torsdag 13.4 (kl. 16)

Utbildningen är avgiftsfri. Samma utbildning ordnas även 25.5. kl. 9-12.

Tapahtuma järjestetään 18.-20.4.2022 Jyväskylässä.

NUORI2023 

18.-20.4.2023 Jyväskylän messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa (Lutakonaukio 12, 40100 Jyväskylä).

NUORI2023 – valtakunnallinen tapahtuma on tarkoitettu kasvatus- ja nuorisoalan ammattilaisille, opiskelijoille ja vapaaehtoisille. Jopa 3000 alan toimijaa saapuvat tapahtumaan ympäri Suomea eri kunnista, järjestöistä, seurakunnista ja alan oppilaitoksista. NUORI2023 on koko kasvatus- ja nuorisoalan suurtapahtuma, jossa alan toimijoiden on mahdollista kehittää osaamistaan ja verkostoitua.

Pelituki on mukana NUORI2023 tapahtumassa tiistaina 18.4. klo 16-17 ohjelmalla: Digipelaaminen: harrastuksesta ammatti, pakokeino tai sairaus?

Tapahtuman järjestää Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry ja Kirkkohallitus.

Koulutus toteutetaan 23.3.2023 verkkovälitteisesti.

RAHAPELIRIIPPUVUUS HALLINTAAN – Aluetuki

To 20.4.2023 klo 9-14 & to 14.9. klo 9-13, Teams

Kaksiosainen menetelmäkoulutus tarjoaa kokonaiskuvan rahapeliriippuvuuden hoidosta kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehyksen mukaisesti. Koulutus antaa valmiudet arvioida ja hoitaa henkilöä, jolla on rahapeliongelma, sekä tunnistaa myös läheisen mahdollisen tuen tarpeen. Kokonaisuus rakentuu kahdesta koulutuspäivästä sekä niiden välissä tehtävästä oppimistehtävästä.

Koulutus perustuu Rahapeliriippuvuus hallintaan – Terapeutin käsikirjaan ja Asiakkaan työkirjaan (Ladouceur & Lachance 2020). Koulutusmateriaali lähetetään postitse osallistujille. Todistuksen menetelmäkoulutuksesta saa osallistumalla kumpaankin koulutuspäivään ja niissä tehtäviin harjoituksiin.

Menetelmäkoulutus on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, joka työssään kohtaa asiakkaita, joilla on rahapeliongelma.

Ilmoittautuminen 30.3. mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Koulutus toteutetaan 23.3.2023 verkkovälitteisesti.

RAHAPELAAMINEN PUHEEKSI – Aluetuki

Ti 25.4.2023 klo 9-12, Teams 

Koulutus tarjoaa tietoa rahapelaamisesta ja työvälineitä rahapeliongelman kohtaamiseen. Koulutus antaa valmiudet ottaa rahapelaamisen puheeksi, tukea asiakasta muutokseen lyhytneuvonnan keinoin ja arvioida yhdessä hänen kanssaan mahdollinen jatkotuen tarve.

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään valmiuksiaan rahapeliongelman kohtaamiseen.

Ilmoittaudu koulutukseen 18.4.2023 mennessä.

Koulutus toteutetaan 23.3.2023 verkkovälitteisesti.

SOMENEUVOLA VANHEMMILLE – Vanhemman somen käyttö lapsen näkökulmasta

Ti 25.4.2023 klo 17-18, Teams 

Miltä vanhemman somen käyttö näyttää lapsen näkökulmasta? Millainen vaikutus sillä on perheen sisäiseen vuorovaikutukseen? Entä onko lapsi osa vanhemman somea, ja mitä tästä olisi tärkeää tietää?

Someneuvolassa pohditaan tällä kertaa vanhemman omaa somen käyttöä ja sen merkitystä lapsen hyvinvoinnille ja tavoille käyttää digilaitteita. Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan ja jakamaan ajatuksia ja kokemuksia tärkeästä aiheesta!

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

TOUKOkuu
Tapahtuma järjestetään 18.-20.4.2022 Jyväskylässä.

PRATA OM SPEL OM PENGAR – Aluetuki & Pelituki 

Onsdag 24.5.2023 kl. 9-12, Teams

Utbildningen ger mångsidigt information om spel om pengar samt verktyg till att bemöta spelproblematik. Utbildningen ger dig färdigheter att ta upp spel om pengar, stöda klienten till en förändring genom korta motiverande samtal och evaluera fortsatt stöd tillsammans med klienten.

MÅLGRUPP
Utbildningen riktas till professionella inom social- och hälsobranschen samt alla som har intresse att fördjupa sitt kunnande om hur bemöta personer med spelproblem.

Sista anmälningsdagen måndag 22.5 (kl. 16)

Utbildningen är avgiftsfri.

Tilaisuus järjestetään verkkovälitteisesti 30.5.2023.<br />

PELINEUVOLA VANHEMMILLE – Valmiina kesälomaan?

Ti 30.5.2023 klo 17-18, Teams 

Koululaisten kesäloma lähestyy ja voi aiheuttaa päänvaivaa perheessä. Toimivatko arjen digisäännöt myös lomalla? Vai voiko lapsi pelata tai olla puhelimella sydämensä kyllyydestä? Millaiset asiat aiheuttavat haasteita lomalle siirryttäessä? Entä miten erimielisyyksiä ja kahnauksia loma-ajan digilaitteiden käytöstä perheenjäsenten välillä voisi ennalta ehkäistä?

Tervetuloa Pelineuvolaan kuulemaan lisää teemasta, saamaan vinkkejä sujuvaan siirtymään kesälomalle, ja juttelemaan aiheesta muiden vanhempien kanssa!

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

TILAA KOULUTUS

Tiesithän, että voit tilata myös räätälöidyn koulutuksen suomeksi tai ruotsiksi työyhteisöllesi.

Ota rohkeasti yhteyttä Pelituen tiimiin, niin katsotaan yhdessä koulutukselle sopiva ajankohta!