Pelituki erbjuder en utbildning om problematiskt digitalt spelande samt spel om pengar. Spelproblem kan synas på väldigt olika sätt, eller inte synas alls. Vet du hur du tar upp spelande med en klient?

Träffar du personer som har ekonomiska problem eller svårt att sova och ångest?

Kan problemen bero på att hen spelat bort egna och andras pengar eller suttit vid datorn genom natten? Hur syns det på de närmaste – oron kan vara stor och möjligheten att påverka situationen kan synas till exempel som fysiska besvär.

Kom med på vår utbildning ”Problematiskt digitalt spelande och spel om pengar …” ifall du undrar över dessa frågor. Ibland kan det vara svårt att känna igen spelproblem ifall personen inte talar om dem och det inte syns utåt.

Utbildningen tar upp spelande som fenomen, problematiskt spelande, identifiering av spelproblem samt hur ta till tals spelproblem med spelare samt med anhöriga som påverkas av andras spelande. Vi går igenom användbara verktyg och hur ta till tals spelande naturligt vid kontakten med professionella samt vid andra sammanhang. För att diskutera utmaningar behöver man inte vara expert på spelande, tillfällen kan komma upp då annat diskuteras.

Utbildning: Problematiskt digitalt spelande och spel om pengar – Fenomenen samt hur ta till tals

Tid: Måndagen 29.8.2022 kl. 9.30-11.30, via Teams

Utbildningen är avgiftsfri.

Målgrupp: Social- och hälsovården, elev- och studenthälsan, uppsökande arbete, studerande inom social- och hälsovårdsbranschen, tredje sektorn samt alla som är intresserade av temat.

Anmäl dig senast 25.8: https://bit.ly/anmälantillutbildning

Välkommen!

Utbildningen ordnas i samarbete med Pelituki och Aluetuki.

Du ser alla våra utbildningar på: https://pelituki.fi/ammattilaisille/koulutuskalenteri/

Vill du veta mer om innehållet?
Annukka från Pelituki svarar gärna på frågor annukka.saltin@sovatek.fi