Mediataitoviikko 5.-11.2.2024 tarjoaa inspiraatiota mediataitojen kanssa työskenteleville, tavoitteena vahvistaa lasten ja nuorten mediataitoja sekä aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Viikon aikana on luvassa mm. erilaisia tapahtumia sekä vinkkejä omien mediataitojen kehittämiseen ja opetukseen. 

Tule mukaan Pelituen tapahtumiin!

Mediakasvatusviikon tapahtumiin pääsee osallistumaan ympäri Suomen. Pelituki järjestää sekä suomenkielisiä että ruotsinkielisiä tapahtumia:

Tietoisku Kuopion pääkirjastolla ma 5.2. klo 17.00-17.30: Miten vanhempi voi tukea lapsen tai nuoren digipelaamisen hallintaa. Pelituen Hanne ja Heljä tavattavissa klo 18 saakka, tule juttelemaan! 

Minuus somessa? Ratkaisukeskeinen ote somen hallintaan -koulutus ti 6.2. klo 9.00-11.00: Miksi somen käyttötapojen muuttaminen on haastavaa, ja millaisia merkityksiä some tuo minuuden kehitykselle ja hyvinvoinnille. (Ilmoittautuminen 2.2. mennessä.)

Föräldratips i spel och sociala medier ti 6.2. klo 18.00-19.15 (Teams): Tonåringar och mobilbruk. Vi diskuterar denna gång kring regler, trygghet och skärmtid. Saker som är bra att tänka på och olika sätt vi föräldrar kan stöda barnet då det är dags att börja använda digitala enheter. (Anmäl dig senast söndagen 04.02.2024.)

Someneuvola vanhemmille ke 7.2. klo 18.00-19.00 (Teams): Some ja mielen hyvinvointi. Tilaisuudessa keskustelemme siitä, mitä vanhemman tai huoltajan olisi hyvä tietää nuorista ja somesta, ja miten aikuinen voi olla nuorelle tukena sosiaalisen median pyörteissä.

Katso kaikki Mediataitoviikon tapahtumat: www.mediataitoviikko.fi/tapahtumat 

Osana teemaviikkoa julkaistaan Mediataito-lehti, johon olemme kirjoittaneet artikkeleita suomeksi ja ruotsiksi. Löydät Pelituen artikkelit “nuoret ja media” -teeman alta.

Suomenkielisessä artikkelissa kerromme, miten Peli- ja someneuvolat vanhemmille tarjoavat huoltajille tietoa ja ymmärrystä pelaamisen ja sosiaalisen median eri puolista sekä tuovat esiin niiden merkitystä lapsille ja nuorille. 

Ruotsinkielisessä artikkelissa “Surfa lugnt eller spela vidare – dags att ta paus ellet ta tag i det jag borde? kerromme pakokeinoista, jotka ovat meille kaikille tavallisia väsyneenä tai stressaantuneena.

Kaikki Mediataitoviikon artikkelit löytyvät osoitteesta: www.mediataitoviikko.fi/mediataito-2024/.

Mediakasvatusmateriaaleja

Pelituki on tuottanut inspiroivaa materiaalia Mediataitoviikolle.

Lasten ja nuorten kanssa työskenteleville Digireppu (Digiryggsäcken på svenska) ja Somettaako vai pelittääkö? (Surfa lugnt eller spela vidare? på svenska) ovat maksuttomia ja helposti käyttöön otettavia, mediataitoihin liittyviä materiaalejamme.

Löydät ja meidän ja muiden mediakasvatusmateriaalit Mediataitoviikon materiaalipankista: www.mediataitoviikko.fi/materiaalit/ 

Hyvää mediataitoviikkoa!

Lue lisää Mediataitoviikosta osoitteessa: www.mediataitoviikko.fi