Olemme mukana 18.-20.4.2023 järjestettävässä NUORI2023-tapahtumassa Jyväskylän Paviljongissa. NUORI2023 on valtakunnallinen kasvatus- ja nuorisoalan ammattilaisille, opiskelijoille ja vapaaehtoisille tarkoitettu suurtapahtuma, jossa alan toimijoiden on mahdollista kehittää osaamistaan ja verkostoitua. Tapahtuman järjestää Allianssi ja Kirkkohallitus.

Tiistaina 18.4. klo 16-17

Digipelaaminen: harrastuksesta ammatti, pakokeino tai sairaus?

Ohjelman toteuttavat Pelituki, Verke ja Pelaten duuniin -hanke Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Digipelaaminen on yleinen harrastus, mutta entistä useammalle se tarjoaa myös ammatin. Pelejä käytetään monipuolisesti nuorisotyössä, mutta toisaalta pelaamiseen liitetään usein laiminlyönnit ja riippuvuus. Uudessa ICD-11 tautiluokituksessa on mukana myös digipeliriippuvuus-diagnoosi. Mitä nuorisotyössä olisi hyvä muistaa ja huomata, kun keskustelua käydään uuden diagnoosin näkökulmasta? Ohjelman tarkoituksena on tarjota ajankohtaista tietoa ja avointa keskustelua digipelaamisen mahdollisuuksista ja riskeistä.

Ohjelma koostuu kolmesta n. 10 minuutin puheenvuorosta ja puhujien yhteisestä keskustelusta, johon myös yleisö voi osallistua.

Puheenvuorojen näkökulmat ovat:

  1. Riippuvuutta ja pakoa? Pelaamisen riskit ja digipeliriippuvuuden diagnostiset kriteerit

  2. Ketä voidaan tukea peleillä? Kenet tavoitamme pelinuorisotyöllä ja kenet meidän pitäisi tavoittaa? Miten voimme ohjata pelinuoristotyötä vastaamaan paremmin nuorisotyöllisiin tavoitteisiin?

  3. Pelaajan uudet mahdollisuudet. Millaisia vaikutuksia työelämän ulkopuolella oleville nuorille aikuisille on peli-, työelämä- ja hyvinvointiosaamista yhdistävällä valmennuksella? Kokemuksia Pelaten duuniin -hankkeesta.

Lisätiedot, koko ohjelma ja liput NUORI2023-tapahtumaan löydät osoitteesta: https://nuorisoala.fi/palvelut/koulutuksetjatapahtumat/nuori-tapahtumat/nuori2023/

Ja hei, Pelituen tiimiä on paikalla NUORI2023-tapahtumassa niin tiistaina, keskiviikkona kuin torstainakin. Jos siis bongaat meidät, tule ihmeessä rupattelemaan! Kerromme mielellämme lisää suomen- ja ruotsinkielisestä toiminnastamme, ja olemme avoimia yhteistyöehdotuksille.

Toivottavasti nähdään ensi viikolla!