“Mistä saada tukea ja apua ihmiselle, joka kärsii peliongelmista?”

Kuinka jaksaa arjen pyöritystä, kun toinen ei pelaamisen vuoksi osallistu siihen?

Kun riippuvuus on jo syvällä, kuinka saada nuori taas välittämään omasta elämästä ja yrittämään?”

“Mistä saa tietoa ilman että syyllistetään?”

Ongelmallinen pelaaminen ja netin käyttö aiheuttavat haittoja niin yksilölle kuin tämän perheelle ja läheisille. Me Pelituessa haluamme auttaa peli- tai nettihaittoja kokevia käynnistämällä Pelituen E-neuvonnan huhtikuussa 2022.

Pelituen E-neuvonta on kohtaamispaikka kaikille, joita pelaaminen tai netin käyttö mietityttää. E-neuvonnasta osallistujat saavat neuvoja ja ohjausta pelaamisen tai netin käytön hallintaan sekä tietoa tarjolla olevista palveluista ja materiaaleista. E-neuvonnassa osallistujat pääsevät myös kertomaan ja kysymään juuri heitä pohdituttavista asioista tai huolista peli- ja nettihaittojen parissa työskentelevälle ammattilaiselle. 

Pelituen E-neuvonta on suunnattu rahapelaamisesta, digipelaamisesta tai netin/somen käytöstä aiheutuvia haittoja kokeville ja heidän läheisilleen. Läheisellä tarkoitetaan tässä esimerkiksi vanhempia, puolisoa, lasta, sisarusta, sukulaista, ystävää tai työyhteisön jäsentä, jota yksilön pelaaminen tai netin käyttö koskettaa. Koetut peli- ja nettihaitat voivat olla pieniä tai suuria, lyhyt- tai pitkäkestoisia.  

Pelituen E-neuvontaan voit tulla kysymään ja keskustelemaan, tai vain kuuntelemaan. Neuvontaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen. E-neuvonta toteutetaan Teams-alustalla ja neuvonnassa keskustellaan anonyymisti kirjoittamalla chattiin tai mikrofonin välityksellä.

Voit halutessasi lähettää kysymyksiä ennakkoon tämän lomakkeen kautta ja tulla kuuntelemaan vastaukset linjoille. 

Pelituen E-neuvonnan aukioloajat

Suomeksi joka viikko 20.4. alkaen

Maanantaisin klo 11-12:30

Keskiviikkoisin klo 16-17:30

Ruotsiksi joka toinen viikko 25.4. alkaen (viikot 17, 19, 21, 23, 25 )

Maanantaisin klo 11-12:30

Keskiviikkoisin klo 16-17:30

Aukioloaikojen puitteissa voit tulla paikalle ja viipyä sen aikaa, kun sinulle parhaiten sopii. E-neuvonnassa voi olla samanaikaisesti useita osallistujia, joten kyseessä ei ole yksityinen asiakastapaaminen. 

Pelituen E-neuvonta tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun niin Pelituen asiantuntijoiden kuin vertaisten kanssa. Pelituen asiantuntijat toimivat e-neuvonnassa kuuntelijoina, tiedon tarjoajina ja keskustelun virittäjinä.  

Lisätietoja ja osallistumislinkit niin suomenkieliseen kuin ruotsinkieliseen E-neuvontaan tullaan päivittämään sivulle: https://pelituki.fi/oma-apu/neuvonta