Moni meistä pelaa digipelejä, on somessa, ja osa pelaa rahapelejä. Suurimmalla osalla kyse on mukavasta ajanvietteestä, josta ei koidu harmia, vaan joka tarjoaa tekemistä, jännitystä, kavereita tai mahdollisuuden kehittää taitojaan, etenkin digitaalisesta pelaamisesta puhuttaessa. Osalle kuitenkin kehittyy ongelmia, ja tuen tarvitsijoille ja heidän läheisilleen on tärkeää tarjota tukea jo varhaisessa vaiheessa. Nämä asiat kiinnostavat minua suuresti.

Aloitin Pelituen asiantuntijana 1.3. osana Pelituen viisihenkistä asiantuntijatiimiä. Siirryin Pelitukeen EHYT ry:stä, jossa toimin Spelkunskap-hankkeen projektipäällikkönä ja pelikasvatuksen asiantuntijana. Pelituen asiantuntijatiimiä vahvistettiin, jotta voimme kehittää yhä laajemmin valtakunnallisesti peli- ja nettihaittojen ehkäisemistä, tunnistamista ja hoitoa ja satsata myös ruotsinkielisten palveluiden kehittämiseen. Oma pääalueeni on digitaalinen pelaaminen, mutta sosiaalisen median koukuttavuus ja rahapelaamisen riskit nivoutuvat samaan nippuun. Kaksikielisenä vahvistan muun muassa ruotsinkielistä toimintaa.

Pelituki har traditionellt erbjudit stöd, utbildningar samt material inom förebyggande av spelrelaterade problem samt utmaningar med sociala medier på finska, men kommer i fortsättningen även att i viss mån ge stöd på svenska. Det blir en spännande resa och jag önskar att du tar del av det kommande och tar kontakt som förälder, professionell eller en som önskar ta saken till tals.

Kevättä kohden mennään. Pidetään huolta toisistamme.

Terveisin,

Annukka Såltin

annukka.saltin@sovatek.fi